Het ledenvoordeel is voor de leden!

De VNCW is de branchevereniging voor bedrijven en instellingen met een grote of kleine hoeveelheid gevaarlijke stoffen in opslag (PGS15). We onderscheiden daarin  verschillende lidmaatschappen: ‘Grote opslaghouders’ met meer dan 10 ton aan stoffen, ‘Kleine opslaghouders’ met 10 ton of minder aan stoffen en ‘Geassocieerde leden’.  Een lidmaatschap heeft flinke voordelen. Het grootste voordeel is wel dat je voortdurend op de hoogte gehouden wordt over de ontwikkelingen op het gebied van gevaarlijke stoffen. Graag zetten we de voordelen voor u eens op een rijtje.

 

Grote en kleine opslaghouders

Opslaghouders hebben de meeste invloed binnen de vereniging. Niet alleen worden ze uitgenodigd om aan overlegvormen deel te nemen, om zo direct betrokken te zijn bij ontwikkelingen op het gebied van nieuwe wet-, regelgeving en normeringen. Ook in andere invloedsgebieden zullen ze een directe stem hebben.

Directe voordelen:

 • Deelname aan overlegvormen om zo direct betrokken te zijn bij ontwikkelingen op het gebied van nieuwe wet-, regelgeving en normeringen.
 • Meebeslissen over standpunten van de vereniging bij ontwikkelingen op het gebied van wet-, regelgeving en normeringen.
 • Leuke kortingen op cursussen / opleidingen die via VNCW College geboekt worden.
 • Vertegenwoordiging van het bedrijf op binnen- en buitenlandse beurzen.
 • Het bedrijf ontvangt tenminste vier keer per jaar het VNCW Nieuws (onbeperkt aantal emailadressen opgeven), waarmee men ook inzake de opslag van gevaarlijke stoffen volledig geïnformeerd blijft.
 • Directe informatie over nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied van de PGS15.
 • Jaarlijks wordt het bedrijf uitgenodigd (tot 4 deelnemers per bedrijf) gratis deel te nemen aan de ledenvergadering (Chemiebeurs). Een goed moment met collega-ondernemers de marktontwikkelingen te evalueren.

Wordt ook lid en meld u nu aan: klik hier.

 

Geassocieerde leden

Wanneer u niet tot de directe doelgroep van de VNCW behoort is het toch zeer aan te bevelen lid te worden van de Vereniging. Zeker wanneer uw eigen doelgroep juist onze leden zijn.

De branche die de VNCW vertegenwoordigt heeft te kennen gegeven in de toekomst meer gezamenlijk op te treden. Niet alleen zal er gezamenlijk inspraak verlangd worden in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving, maar ook in normeringen. Bovendien zal er in de inkoop van opdrachten gezamenlijk worden opgetreden.

Directe voordelen:

 • U mag gratis een advertentie onder ‘toeleveranciers’ op de website laten plaatsen. Leden en bezoekers zullen u hierdoor sneller kunnen vinden.
 • Tevens heeft u recht op een (éénmalige) gratis advertentieplaatsing in VNCW Nieuws.
 • Als VNCW zullen we inspraak verlangen op het gebied van nieuwe normen, wet- en regelgeving. Als lid zult u betrokken worden en zal de vereniging in direct overleg met u kunnen treden.
 • U ontvangt tenminste vier keer per jaar het VNCW Nieuws, waarmee u ook inzake de Opslag van gevaarlijke stoffen volledig geïnformeerd blijft.
 • Jaarlijks wordt u uitgenodigd deel te nemen aan de ledenvergadering (max 2 deelnemers).

Wordt ook lid en meld u nu aan: klik hier.

 

Andere ledenvoordelen.

 

Opleidingen:

Leden ontvangen aantrekkelijke kortingen wanneer ze opleidingen boeken via VNCW College. Ga naar de VNCW College pagina en boek deze cursussen.  Geef bij opgeven aan ‘VNCW korting’.